понедељак, 27. јул 2009.

Jeftine zanimacije

Ona muva u tegli me je podsetila na gomilu stvari koje M i ja volimo, a koje su potpuno besplatne (ili skoro besplatne), što je i najlepše u svemu. Čini mi se da su upravo takve neke zanimacije, osmišljene u hodu, od stvari koje su pri ruci, deci najzanimljivije.

Na primer, od viška porodičnih fotograija (nama je ostalo brdo fotografija sa M’ovog rođendana) možete da napravite knjigu sa prozorčićima. M obožava takve knjigice, a ova koju sam mu ja napravila i nije baš knjiga, ali bitno je da ima prozorčiće. Ispod svakog prozora sam zalepila fotografiju nekog od članova porodice, tu su i nezaobilazni Teletabisi, a M se svaki put kada mu je pokažem lepo iyigra, prepoznaje likove, viče ''tata'', ''baba'', ''kiki''. Kućicu sam sama nacrtala, ali, verujte, uopšte nije teško kao što izgleda.

Za one sa više nerava, uputstvo za pravljenje prave knjige-preklapalice možete naći ovde .

Dalje, u tzv. ’’drogerijama’’ možete kupiti rukavice za kupanje sa dečijim motivima, mi imamo Tigra iz Vini Pua, i jedno ružičasto prase, one su vrlo jeftine, ja sam ove platila manje od 2€. Onda Tigar i Prase razgovaraju, kuvaju, dodaju se s loptom, a M gleda i ne trepće!

Ili, origami, na primer. Ima puno sjatova na kojima se mogu pronaći instrukcije za pravljenje aviona, brodića, životinja od papira. Potrebni su samo parče papira i vešte ruke. Starija deca se mogu ovim animirati, naročito ako pronađete oblik koji je njima zanimljiv. Evo jednog odličnog sajta. http://www.origami-kids.com/

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails