уторак, 3. јул 2012.

Baloni od sapunice


Odavno se spremam da probam sa eksperimentisanjem kako bi pronašla pravi odnos materijala za pravljenje balona od sapunice, tako da smo pre desetak dana M i ja isprobali par varijanti i došla sam do zaključka da je sledeća mera najdelotvornija, jer proizvodi najtrajnije i najveće balone:
odnos vode i tečnosti za sudove- 4:1,
odnost tečnosti za sudove i tečnog glicerina- 10:1
Tako sam na primer napravila smesu od 400ml vode, 100 ml tečnosti za sudoev i 10 ml glicerina. naravno, uvek treba paziti da prvo u posudu sipate vodu, pa tek onda tečnost za sudove, i da lagano promešate kako se u posudi ne bi stvorila pena.


Onda smo eksperimentisali sa raznim kuhinjskim pomagalima, a M je otkrio da najbolje balone pravi ovaj okrugli metalni podmetač.
Naravno, koristili smo tečnost i zapravljenje  običnih mehurića koji se duvaju, ali to nije zanimljivo ovde.
Sledeće je ostalo da jurim muža da napravi sistem za pravljenje džinovskih mehurova, ili da pokušamo sa obručem za vrtenje. Samo da pronađem odgovarajuću posudu u koju ću da sipam tečnost, hmmm...
Žao mi je što imam samo ovih par slika, ali teško je slikati i praviti balone istovremeno, a bogami je teško i uhvatiti nemutnu fotografiju momenta kada se pravi mehur od sapunice :)

A, svima koji nas ne prave preko FB, evo da se pohvalimo sa aplikacijama za majice koje sam za M napravila od plastičnih kesa sa LEGO i Dizni motivima. Uputstvo je sa bloga Filth Wizardry, mada sam ga malo doradila.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails