четвртак, 29. октобар 2009.

Slušaj pažljivo...


M već dva dana ima jako visoku temperaturu koja ne jenjava. Naravno da nije raspoložen ni za kakvu aktvnost koja uključuje pomeranje iz maminog krila. Čak mu ni boravak napolju ne prija, iako je vreme divno za ovo doba godine.
Ono što nam preostaje su knjige, slagalice, nalepnice i 10 epizoda Majstora Boba dnevno :)
Zato dok smo napolju igramo igru slušanja. Skrenem mu pažnju na neki zvuk, a on mi kaže šta je to. Danas sam, da bih ovu igru učinila još malo zanimljivijom, nacrtala sve ono čije zvukove obično čujemo dok smo napolju ovih dana. Poneli smo crtež i bojice i udobno se smestili na stolicu na terasi . Kad bi čuli neki zvuk, pitam ga šta se to čuje, on uglavnom tačno odgovori, onda ga pitam gde je to na slici i da li hoće da ga oboji (iskoristim da ga pitam i kojom će bojom da boji, lukava mama), a onda bi M obojio taj predmet.
E, sad, ja ne umem baš da crtam, ali bitno je da on shvata šta je na crtežu, i nije da M ume da boji, ali bitno je da krene sa bojenjem od zadatog predmeta. Igru je odmah razumeo i svidela mu se. Kasnije, pre nego što sam stigla da fotografišem,''doradio'' je crtež. I kasnije smo tokom dana razgovarali o tome šta smo čuli dok smo bili u dvorištu, a on je tvrdio da je čuo i ''čiku'' i ''vetar'', pa je i njih obojio. Malo vežbe izoštravanja čula, malo vežbe govora, malo crtanja, sve u svemu, ovu igricu ćemo maksimalno iskoristiti i narednih dana.

2 коментара:

 1. izvrsno, draga moja! divan, meni tako blizak nacin rada s djetetom-samo naprijed!
  :*

  sandra ;]

  ОдговориИзбриши
 2. hvala, Sandra, i hvala za komentar na vasem blogu!
  bas mi je drago da postoji neko u CG web prostoru ko radi nesto tako kreativno

  ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails