недеља, 16. септембар 2012.

Igre bez igračaka - za download


Znam, znam, od davno ništa od nas :)
Nije da smo se ulenjili, već ja ništa ne stižem u zadnje vreme.
Zato danas, za naše darge čitaoce, ceo niz ideja kako se igrati koristeći samo stvari koje imate u kući, a sve to u formi jedne power point prezentacije.
Skinite dokument na svoj računar, naćićete u njemu pregršt ideja, a klikom na podvučene delove teksta ćete doći do tekstova objaljivanih ovde i na sajtu Roditelji.me.
Nadam se da ćete se podsetiti nekih aktivnosti i dobiti još puno ideja kako da se igrate sa svojim mališanima ne koristeći igračke!

PPS file preuzmite ovde.

Pozdrav :)

jedan od slajdova

уторак, 4. септембар 2012.

Novi sat za dečiju sobu



Staklo na starom budilniku se polomilo, ali umesto da završi u smeću, iskoristili smo mehanizam i napravili, M i ja zajedničkim snagama, sat za njegovu sobu.


U suštini je veoma jednostavno. Na parčetu papira sam označila krug otprilike malo dužeg prečnika od kazaljki i dala M da nacrta bilo šta oko kruga, dajući mu uputsvo da i krug nekako mora biti uključen ili makar da ga predmet koji nacrta dodiruje.
M je odmah osmislio da će krug biti sunce, a da će docrtati raketu koja proleće pored sunca. Pokušao je da doda zrake oko sunca, ali ga je to prilično frustriralo, pa je zamolio mene da ja to uradim. Zatim smo ceo crtež zalepili na karton, ja sam pažljivo izrezala sliku, probušila rupu u sredini kruga, provukla kazaljke i... eto ga novi sat.
Kad ova slika dosadi lko ćemo je zameniti novom.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails