уторак, 28. мај 2013.

Kako zabaviti decu u restoranu


Ovaj tekst (moj, naravno) je objavljen negde prošle godine u Vijestima.
Mislim da je koristan, pa vam ga prenosim i ovde.
Mi se često nađemo u situaciji da nam u restoranu ili bašti kafića treba način da zabavimo M i na miru popijemo kafu ili pojedemo obrok. Zato, većinu od ovih preporuka koje ćete naći ovde obavezno praktikujem.





Čekanje na hranu u restoranu je prilično dosadno i odraslima, pa onda zamislite koliko je teško deci da sede mirni i sačekaju svoj obrok. Zbog toga mnogi roditelji izbegavaju da decu vode sa sobom u restorane ili im se ručak u restoranu svede na brzinski obrok i jurenje za decom između stolova.
Evo par saveta kako da pomognete deci da pobede dosadu dok čekaju hranu.

Pre svega, pred polazak iz kuće naoružajte se onim što mislite da će držati pažnju vašem djetetu. Na primer, ako voli bojenje, ponesite novu bojanku i bojice, ako voli stikere, novu knjižicu sa stikerima za lepljenje. Bojanka i knjiga sa stikerima ne moraju biti nove, već ih čuvajte isključivo za specijalne prilike, kao što su posete restoranu, pa će uvek biti zanimljive. 

Ne zaboravite i slikovnice ili stripove i časopise za veću decu koje možete uvek nositi sa sobom u torbi. Često ih je pre polaska dovoljno podsetiti da ponesu svoju omiljenu igračku sa sobom.
Uvek sa sobom imajte i par praznih listova papira.

Dečacima možete poneti nekoliko malih automobila, ako vole dinosauruse, na primjer, nekoliko malih dinosaurusa. Na parčetu papira na brzinu isctajte ulicu ili pejzaž iz doba Jure i eto zabave od minimum petnaest minuta.

Devojčice uglavnom vole papirne lutkice za oblačenje. Imajte u torbi jednu lutkicu i njenu odeću, koju možete pronaći na internetu, ištampati, iseći i imati uvek spremne u jednoj koverti u torbi.
Isto tako, možete se na kratko poigrati priborom za jelo. Ukrstite četiri noža, ili viljuške u oblik kvadrata, neka to bude polje za igru iks oks. Vrećice šećera možete koristiti umjesto simbola, iks neka bude beli šećer, a oks smeđi šećer.

Iskoristite i jelovnik:  igrajte se igre pogađanja od kojih sastojaka se sastoji koje jelo.
Istresite sitninu iz novčanika na parče papira, pa olovkom isrtavajte predmete oko njih. Na primjer, neka dva novčića budu točkovi, a mališani neka dovrše sliku automobila oko njih.

Uz malo kreativnosti i maštovitosti imaćete bar toliko vremena da na miru završite obrok.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails