уторак, 22. јануар 2013.

Razgranata bojanka



Još prošle godine sam na internetu naišla na zanimljiv predlog da se slike golih grana iskoriste kao  kreativne bojanke. Više taj sajt nisam mogla da pronađem, pa sam napravila nekoliko fotografija drveća u dvorištu, ištampala ih i tada smo se M, njegov tata i ja fino zabavili bojeći između linija grana.
Pre neki dan sam naletela na te fotografije, opet ih ištampala (na nesreću, istrošili smo toner u štampaču, pa su slike izašle vrlo blede), a M se neko vreme zabavljao bojeći ih. Objasnila sam mu da može slobodno da dodaje svoje linije, a da mu konture grana služe samo kao osnova oko koje će dalje crtati i bojiti.
Evo, na ovoj slici je 'pronašao' avion u krošnji drveta.
A, ako kod vam ima previše snega na granama i ako vam se sviđa ovaj naš predlog, ištampajte ove fotografije i zabavite se! Ili, napravite svoje. Prosto, fotografije golih grana obradite tako što ćete im povećati kontast i to je to.




субота, 5. јануар 2013.

''Strašna'' maska






Dobro došli u novu godinu, nadam se da ćemo se i dalje družiti na našem blogu!
Za početak godine pokušaću da nadoknadim onu hrpu postova koji čekaju da budu objavljeni još od septembra-oktobra prošle godine.

M jako voli maskiranje i kostime. Svaki predlog da napravimo masku u ovoj kući biva oduševljeno prihvaćen, ali ova maska je zauzela posebno mesto u njegovoj kolekciji.
Od velike papirne kese sam odsekla ručke, a M je na ostatku kese nacrtao oči, nos, usta i uši. Zatim ih je isekao  isekli, a zatim zalepio na kesu i tako napravio ovo strašno čudovište.
Probušila sam dve rupice u visini očiju da bi video kuda ide dok je nosi.
I, evo kako strašno sad izgleda!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails