уторак, 17. мај 2011.

Slikanje uz pomoc oklagije



  Nema nas odavno, a razlog za to su radovi koje sprovodimo u kući i na kući, tako da već neko vreme nemamo internet. Zato, danas jednan kratki post, čisto da kažem da smo i dalje tu, iako nisam u mogućnosti da pratim dešavanja na mojim omiljenim blogovima, niti da komentarišem. Nadam se da će uskoro normalni opet proraditi. 

We’ve been offline for some 15 days now, and the reason are the ongoing works in our house. 


Jedna od slikarskih tehnika, u kojima je M veoma uživao u poslednje vreme, je slikanje oklagijom obmotanom pucketavom folijom. Sam je cedio boje po izboru na papir, a zatim ih razmazivao, što prstima, što oklagijom. Tu se nekako našla i jedna viljuška za grebanje. Cela aktivnost je potrajala, ja sam za to vreme seckala povrće za ručak, tako da je to bila aktivnost sa dvostrukim dobitkom.
 
But, we’ve been very busy, especially with art projects that M has been really enjoying lately. One of the techniques that he most liked was painting with a rolling pin wrapped with bubble wrap. He chose colours and spread them on the paper with his fingers and the rolling pin. It took him a long time till he was satisfied with the result, so I had a lot of time to finish lunch.

 
P.S. Pre nekoliko dana kupila sam novi broj časopisa Roditelj & dete i prijatno se iznenadila kada sam u tekstu „I mame bloguju“, gde su predloženi pet domaćih roditeljskih blogova, pronašla naš blog u društvu sa blogovima Plavo nebo žuti kamen, Rastemo i Ivanino blago


One more thing: We were featured in Roditelj & dete magazine in the article that suggests five parenting blogs written in Serbian to visit J.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails